Niçin Candan Mühendislik Otogaz ?

Otogaz montajı yapılmış ve ruhsata işlenmiş olan bir araçtan LPG sistemini söktürmek ve ruhsat & trafik tescilden düşürmek için yapılması gereken işlemler şu şekildedir; 1-Öncelikle yetkili bir Otogaz servisinde aracınızın LPG sisteminin söküm işlemi gerçekleşmelidir.

Niçin Candan Mühendislik Otogaz ?

Candan mühendislik otogaz montaj servisi olakar 1996 yılından beri otogaz montaj ve bakım hizmeti vermekteyiz. Ümraniye sanayi sitesinde 1500 m2 kapalı alanda hizmet veren servisimiz atiker – brc – lovato – prins – mimgas – gasıtaly markalarının yanından tüm otogaz markalarının bakım ve onarımları yapılmaktadır.

100 bini aşkın otogaz montajına imza atan candan mühendislik gelişen teknolojiyi takip ederek yeni nesil motorlara otogaz montajı konusunda da en tecrübeli servislerden birisidir.

Yeni nesil euro 5 ve euro 6 motorlar

Euro 5 ve euro 6 motorlar egsoz emisyon değerlerini daha aşağıya çekebilmek için alaşımı hafif metalden imal edilen sübop ve subap yataklarına sahiptir. Bu motorlar hasas olduğu kadar motor iç ısısının artışına tahammülü olmayan yapıdadır. Bu yüzden bu motorlara otogaz montajı konusunda doğru ürün doğru montaj yapılması şarttır. Doğru ürün demek hızlı enjektör ve ecü yazılımına sahip arıza lambası yakmayan ve aracın benzin ile eş değer performans üretilmesini sağlayan ürün demektir.

Yeni nesil euro 4 ve euro 5 araçlara uygun olan ürünlerimiz şunlardır…

  • Atiker gold
  • Brc sequent 32
  • Prins silverline
  • Lovato obdı 2 sıralı otogaz sistemlerimizdir.

 

Direk enjeksiyonlu motorlar (GDI – FSI – TSI – TFSI – THP)

 

Direk enjeksiyonlu araçlarda kullandığımız iki farklı otogaz sistemi mevcuttur.

 

1 –  gaz fazıyla çalışan sistem : bu sistemde araç lpg nin yanında benzinde tükettiğinden dolayı tasarruf oranı %35 – %40 arasındadır. Gaz fazlı ürünlerimizde benzine kıyasla performans kaybı yaşanmaz, motorla ilgili herhangi bir sorun ve sıkıntı görünmez. Gaz fazıyla çalışan sistemlerimiz şu şekildedir.

  • Atiker Atikfast DI
  • Lovato EXR DI
  • Brc DI
  • Prıns VSI DI

 

2 – sıvı lpg sistemi (likit lpg) bu sistemde direk enjeksiyonlu aracın kendi benzin enjektörlerinden sıvı lpg yakıt olarak yanma odasına gönderilir. Sistemin en büyük özelliği benzin tüketiminin neredeyse sıfır olmasıdır. Tasarruf oranı %50 mertebesindedir. Servisimizde PRİNS ve BRC sıvı lpg montajı yapılmaktadır.

 

SIRALI OTOGAZ SİSTEMİ

 

Otogaz montajında başarının ve müşteri memnuniyetinin anahtarı araca ugun doğru ürünü tespit etmek, ve doğru montaj yapmaktan geçer. 100 binin üzerinde otogaz dönüşümü ile sektörün en tecrübeli firmalarından olan candan mühendislik yüzde yüz müşteri memnuniyeti hedefi ile doğru ürünü doğru montaj ile yapmayı ilke edinmiştir.

 

Aracın modeli enjeksiyon ve motor yapısı ateşleme sistemi gibi kriterler göz önünde bulundurularak araca en uygun ürün tespiti yapılır. Kriterlere uygun montaj ve ayardan sonra yol testi yapılarak araç teslim hale getirilir.

 

OTOGAZ SİSTEMLERİ GARANTİ SÜRESİ

 

Candan mühendislikte yapılan tüm otogaz sistemleri 2 yıl 100 000 km parça garantilidir. Garanti konusundaki en önemli şart 10 000 km periyodik lpg bakımlarının yapılmasıdır.

 

MOTOR KORUMA SİGORTALARI

 

ATİKER

Atiker motor koruma sigortası Anadolu hayat sigorta tarafından yapılan atiker motor sigortası aracın lpg kaynaklı hasarlarını belirtilen limitlere kadar 200 tl kesintiyle öder. Yıllık olarak yapılan sigorta poliçelerin 100 000 km ye kadar her yıl yenilenir 60 000 / 5 yaşını geçmemiş tüm araçlara sigorta policesi kesilir.

 

LOVATO

 

Lovato distribütörü damla lpg tarafından yapılan motor sigortası lpg kaynaklı motor hasarlarını belirtilen limitlere kadar öder. Garanti kapsamında aracın resmi servislerde bakımlarının yapılması ve periyodik lpg bakımlarının yapılması şartı vardır.

2 yıllık motor koruma sigortası  170 tl  (3000 tl teminatlı)

3 yıllık motor koruma sigortası   270 tl (5000 tl teminatlı)

 

PRİNS

 

0 – 6 aylık araçlar prins montajlarında otomatik olarak motor sigorta policesine sahip olurlar. Prins motor sigortası İPRAGAZ teminat altındadır. 6 aydan büyük araçlarda sigorta şirketi tarafından hazırlanan 220 tl bedelli motor sigortası yaptırabilir.

 

BRC

 

HDI sigorta tarafından 2 yıl ve 3 yıllık sigorta poliçeleri düzenlenerek BRC otogaz sistemleri için motor sigortasından faydalanabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın